Utvald bild

Skrivarkurs – Litterärt skrivande

Om kursen

Skrivarkurs i Skåne – läs på distans, halvfart, helår.

Kom igång och kom vidare med ditt skrivande! Utveckla din röst och bli läst av andra i ett stimulerande sammanhang. Denna skrivarkurs är för dig som vill utveckla ditt litterära skrivande, oavsett om det är något verkligt eller fiktivt du vill skildra.

Litterärt skrivande

Genom skrivuppgifter får du undersöka möjligheter med olika litterära grundelement och genrer. Exempelvis arbetar vi med berättande prosa, poesi, dramatik och essä, och du kan välja att skriva mest i någon av dessa former. Olika källor att ösa ur i skrivandet berörs. Efterhand ges mer utrymme att arbeta med ett eget skrivprojekt, om du önskar det. I den här skrivarkursen ingår alla i en mindre arbetsgrupp som läser och kommenterar varandras texter i syfte att utveckla den litterära känsligheten, hjälpa och peppa. Kursledaren, som hela tiden finns tillgänglig, handleder och kommenterar arbetet längs vägen. Litteraturläsningen är betydelsefull och omfattar en skrivhandbok och fem skönlitterära böcker, som väljs efterhand. Olika aspekter av skrivprocessen diskuteras kontinuerligt i ett reflektionsforum, och två gånger per termin hålls frivilliga kursträffar i Malmö.

Kursupplägget vilar på en grundtanke inom folkhögskolan, att vi lär i mötet med andra och av varandra. Distansundervisningen manar både till självständighet och självdisciplin genom att man ägnar sig åt skrivande när och var man vill och följer en regelbunden inlämningsrutin.

Skrivarkursen är studiemedelsberättigad och nätbaserad, och det senare förutsätter att du har tillgång till dator och internetuppkoppling.

Nästa kursomgång är mellan den 28 augusti 2023 och den 31 maj 2024, med tre veckors juluppehåll.

SISTA ANSÖKNINGSDAG ÄR DEN 15 MAJ!

Tänk på att din ansökan måste vara komplett enligt nedan för att behandlas;

  • Komplett ifyllt ansökningsformulär via “Ansök här”  till höger
  • Bifoga ett personligt brev där du berättar varför du vill gå kursen
  • Bifoga personbevis för studier (från Skatteverket)
  • Bifoga 1-3 sidor av ditt eget skrivande

För mer information kontakta Mariana Andersson på m.andersson@malmofolkhogskola.se, eller expeditionen på 040 – 671 51 00 och exp@malmofolkhogskola.se.

Kurslängd: 1 år
Kurstider:
  • 28 augusti - 22 december 2023
  • 15 januari - 31 maj 2024
Materialavgift: 400 kr
Studietakt: Halvtid, distans
Kontaktperson:

Adress

Malmö folkhögskola
Trindyxegatan 213 76
Malmö

Telefon och mail

Växel: 040-6715100
Mail: exp@malmofolkhogskola.se

Intranät

Logga in

© Malmö Folkhögskola 2021