Utvald bild

Boosta din kreativitet med Emma Philipson

Om kursen

 

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

Boosta din kreativitet med Emma Philipson är en distanskurs för dig som älskar att skapa och vill utveckla din egen kreativitet. Under femton veckor kommer vi att genom uppdrag, reflektion och handledning ge oss in i kreativa processer och komma igång med en egen rutin. Varje vecka, nya kreativa uppdrag. Vi arbetar både individuellt och i grupp genom inspiration och samtal och lär i mötet med varandra.

Den här kursen passar dig som är intresserad av färg och form och personlig utveckling. Du kan söka kursen oavsett var i Sverige du bor.

Innehåll
Nya idéer! – Inspiration genom teori och praktik.
Små vanor! – Verktyg och strategier för en kreativ rutin.
Tid att skapa! – Nya uppdrag varje vecka.
Träna soft skills! – Nyfikenhet, lyhördhet och fantasi i kreativa processer.

Info
Kursen går på halvfart under 15 veckor och är CSN-berättigad.
Kursen ges på distans med en träff på plats på Malmö folkhögskola, samt tre träffar online. Under dessa träffar lär vi känna varandra, deltar i workshops och samtalar kring kreativa processer.

Kursstart  30 januari – kursavslut 5 maj 2023. Ansökningar som inkommer efter 9 januari hamnar på reservplats.
Deltagare står själva för inköp av eventuellt material och litteratur.

Distans
Kommunikation, inlämningar och möten sker via vårt digitala klassrum på Teams. Du behöver ha tillgång till dator, surfplatta eller mobil samt bra uppkoppling. Kontakten med dina kurskamrater sker oftast genom digitala möten, chatt och videosamtal. Under kursen får du även möjlighet att coachas digitalt av Emma.

Om Emma
Emma Philipson är konstnär, illustratör och författare verksam i Malmö.
Hon har erfarenhet av att arbeta i ett brett spektrum av olika kreativa uppdrag, allt från pysselmakare och fejktatuerare till video- och performancekonstnär.

Emma har utvecklat lekfulla och avdramatiserande metoder för att få in mer kreativitet i vardagen. Med humor och värme delar hon med sig av sina erfarenheter kring hur det är att arbeta konstnärligt, fånga och utveckla idéer och boosta kreativiteten. Hennes mångåriga erfarenhet av att undervisa på konst- och designskolor har inspirerat henne att starta kreativa kurser med personlig utveckling i fokus.

Förutom att leda Boosta din kreativitet arbetar Emma just nu som kursutvecklare och lärare på Malmö folkhögskolas allmänna linje Kreatör. Emma har givit ut två konstböcker om kreativa processer, ”Do a Bad Job and Make it Worse” och ”Don’t Just Give Up Quit!”. Hon driver Instagramkontot @emmapilipon där hon delar med sig av tankar, observationer och inspiration i textbaserad konst.


Ansökan
Ansök senast 9 januari 2023, ansökningar som inkommer efter 9 januari hamnar på reservplats. Bifoga ett personligt brev där du berättar varför du vill gå kursen, tre till fem arbetsprover som visar ditt kreativa uttryck, samt ett personbevis för studier.

Urvalskriterier
Om det är fler sökande till utbildningen än vad det finns platser gör vi ett urval bland de sökande som uppfyller grundkraven.

  • Vi prioriterar kompletta ansökningar inkomna senast sista ansökningsdag.
  • Skolan gör en samlad bedömning av den sökandes förutsättningar att tillgodogöra sig kursens innehåll.
  • Skolan väljer deltagare till kursen utifrån en samlad bedömning av personligt brev samt eventuella samtal där man väger in den sökandes intresse, nyfikenhet, vilja och öppenhet. I antagningsarbetet strävar vi efter mångfald i gruppen.
Kurslängd: 15 veckor på distans med en träff på plats på Malmö folkhögskola, samt tre träffar och handledning online. Kursen går att kombinera med andra studier eller arbete.
Kurstider:
  • 30 januari - 5 maj 2023
Materialavgift: 200 kr
Studietakt: 50%
Kontaktperson:

Adress

Malmö folkhögskola
Trindyxegatan 213 76
Malmö

Telefon och mail

Växel: 040-6715100
Mail: exp@malmofolkhogskola.se

Intranät

Logga in

© Malmö Folkhögskola 2021