Ansök till höstterminen 2022

Allmän kurs: Ansökan till höstterminen är stängd!
Särskild kurs Litterärt skrivande: Sista ansökningsdag 15 juni.

Behörighetsgivande/allmän kurs

För att komplettera dina gymnasiebehörigheter söker du till vår behörighetsgivande/allmän kurs, och väljer någon av våra fem profiler:

• Akademiska spåret
  • Aktör
  • Kreatör
  • Språkspåret
  • Socialt basår

Vid frågor angående ansökan, kontakta Emma Olsson  040-671 51 07

Sista ansökningsdatum för start i augusti är 1 maj och för start i januari den 15 november.

Du kan ansöka till allmän kurs på ett av följande sätt:

• Via vår hemsida.
  • Genom att skriva ut ansökan och skicka in den till oss per post. Ansökningsblanketten hittar du här.
  • Komma till skolan och göra din ansökan på plats.

Tänk på att en komplett ansökan måste innehålla:

• Ansökningsformulär
  • Betygskopior
  • Personbevis för studier
  • Foto

Särskild kurs

Kontrollera vad en komplett ansökan måste innehålla på respektive kurssida

Boosta din kreativitet med Emma Philipson
För dig som vill utveckla din egen kreativitet, halvfart, distans. Ansök med ett personligt brev, tre till fem arbetsprover som visar ditt kreativa uttryck, samt personbevis för studier. Ansökningar som inkommer efter 3 juni hamnar på reservlista, det finns fortfarande chans att komma med på höstens kurs.
Ansökan görs här.

Inkludera flera/ särskild kurs
Distanskurs 50% Genom kursen utforskar vi hur normkritik och deltagarorienterad aktionsforskning kan vara framgångsfaktorer även inom andra områden. Har du frågor eller funderingar kontaktar du Jimi Sundling alt. Lisa Andersson. Ansök senast den 17 juni 2022. Ansökan görs här.

Skrivarkurs Litterärt skrivande
Har du frågor eller funderingar om vår skrivarkurs Litterärt skrivande på helår, distans och halvfart kontaktar du Mariana Andersson på telefon 040-671 51 04, eller via mail på m.andersson@malmofolkhogskola.se. Sista ansökningsdag till läsåret 22/23 är den 15 juni.

Entreprenörsprogrammet Online (pausad)
Utveckla dig själv och dina affärer – helt utan kostnad!

Tillsammans med andra i liknande situation får du coachning, verktyg och nya perspektiv av Philip Diab, en av Sveriges mest erfarna coacher. Du kommer att utvecklas och du kommer att ha kul! Allt är online, du är med från en dator med kamera. Det finns två olika program, BAS och PLUS, och båda är helt kostnadsfria, och det finns 12 platser i varje program.

Det coachande föräldraskapet
Funderar du på om du gör rätt som förälder? Känner du dig ibland osäker på gränsen mellan att vara tydlig och hård, mellan att ge ansvar och att ha kontroll eller mellan att vara kompis och förälder?

Coachande föräldraskap är ett program där du som är förälder till ett (eller flera) barn mellan 3-17 år får en möjlighet att lära dig mer om hur du kan bli en bättre förälder genom det coachande samtalet. Du får dessutom lära dig mer om konflikthantering, om att lyssna, sätta gränser och framförallt, mer om dig själv och vad som driver dig och hur det påverkar dig och andra genom ett antal olika verktyg.

Malmö folkhögskola
Trindyxegatan 213 76